Control acces

Sistemele de control acces reprezintă unul dintre cele mai sigure şi eficiente metode de protecţie a unui obiectiv, datorită restricționării accesului persoanelor sau autovehiculelor în amplasament. Funcțiile acestuia, oferă administrației un control riguros al acces-ului în zonele de importanțp, cu evidențierea activității prin rapoarte detaliate.

In funcție de tipul comunicației, echipamentele de control acces pot funcționa independent sau în rețea.
Funcționarea independentă (standalone) asigură accesul pe baza autorizării pre programate, fără înregistrarea sau transferul evenimentelor de acces. Aceste echipamente oferă un set minimal de funcții fiind destinate zonelor cu securitate scăzută sau medie.
Functionarea în rețea permite stocarea evenimentelor de acces în memoria locală a cititorului și apoi transferarea spre un calculator de administrare. Acest lucru permite extinderea funcționalității cu accesul în intervale orare predefinite, prin anumite puncte de acces pe baza unor profile.
Complexitatea sistemelor este determinată de cele patru componente principale:

  • Metoda de identificare
  • Echipamentele electronice pentru comandă
  • Dispozitivele pentru blocarea accesului
  • Software-ul de administrare.

Metoda de identificare

Oferta noastră include echipamente bazate pe tehnologii precum RFID (proximitate) sau biometrice, cu amprentă sau recunoașterea feței. Cea mai uzuală metodă este identificarea prin radiofrecvență RFID sau proximitate. Având la bază o identificare fără contact, tehnologia RFID oferă beneficii certe pentru orice utilizator.
Identificarea cu amprenta sau recunoașterea feței asigură o securitate mai ridicată a accesului, fiind mai dificil de fraudat datorită informațiilor biometrice. Inrolarea amprentelor se poate realiza prin intermediul unui cititor de amprente pentru birou sau direct la unul din terminalele din rețea.

Echipamente

Centrale (controllere) – deservesc una sau mai multe uși în ambele sensuri și permit conectarea unei game diverse de cititoare de proximitate sau biometrice. Acestea sunt conectate într-o rețea de comunicație și administrate cu un software specializat.
Cititoare independente – asigură un număr redus de carduri autorizate în memorie și setarea unor parametrii standard: timp deschidere / închidere a ușii, indicator luminos și acustic, releu intern pentru comanda yalei electromagnetice.
Cititoare inteligente IP – cea mai noua generație de cititoare cu controller încorporat, care asigură atât o funcționare independentă cât și conectarea în rețeaua locală de calculatoare. Acest lucru conferă costuri reduse la instalare, o izolare a posibilelor defecte la nivelul echipamentului, extinderea rapidă și cu costuri minime a sistemului.

Dispozitive pentru blocarea accesului

Dispozitivele sunt alese în funcție de tipul accesului, numărul utilizatorilor și clasa de securitate. Aceste dispozitive sunt supuse pe parcursul utilizării unor uzuri mecanice puternice ce afectează funcționarea sistemului, de aceea utilizăm numai produse de calitate cu garanția unui număr cât mai ridicat de ore de funcționare.
Yale electromagnetice, electromagneți forță sau bolțurile electromagnetice sunt utilizate la echiparea ușilor de acces în vederea comenzii acestora de catre cititorul de proximitate.
Turnicheți semiînălțime sau verticali destinați accesului pietonal sunt utilizați in special pentru administrarea traficului pietonal în interiorul aeroporturilor, în stațiile de cale ferată, puncte pentru acces în clădirile de utilitate publică, puncte de verificare al biletelor sau taxare la facilități sportive, stadioane, ștranduri, centre SPA, săli pentru spectacole, expoziții, teatre, cinematografe, sau puncte de acces și pontaj la locul de muncă ( zone dedicate în fabrici sau birouri).
Barierele auto sunt utilizate pentru accesul autovehiculelor, amplasate la limita de proprietate – în zonele de acces – fiind foarte utile și în cadrul sistemelor de parcare cu plată.

Software

Aplicația software asigură administrarea sistemului și permite configurarea următoarelor operații: autorizarea persoanelor pentru acces în anumite zone și anumite intervale orare, vizualizarea stării de prezență/absență în timp real, vizualizarea stării ușilor și comanda online a acestora, definirea de grupe de acces pentru persoane, vizualizarea, filtrarea și arhivarea evenimentelor de acces.
Exista posibilitatea extinderii funcționalității cu pontaj electronic, fapt asigurat de software-ul de administrare al sistemului, cu posibilitatea exportului datelor de pontaj către alte aplicații software ca SAP, ERP sau salarizare.
Sistemele de control acces pot funcționa independent sau interconectate cu sistemele de alarmă sau supraveghere video, realizând un sistem integrat de securitate al clădirii. Astfel camerele de supraveghere pot fi comandate de evenimentul de acces pentru a prelua o imagine în momentul accesului.
In funcție de dimensiunea societății și complexitatea accesului vă putem oferi cea mai potrivită soluție tehnică și asigurăm consultanță gratuită pentru implementarea unui astfel de sistem.

Materialele prezentate în această pagină sunt strict cu caracter informativ. Pentru detalii și informații detaliate legate de sistemele de control acces vă rugăm să ne contactați la nr de tel. 0770.208.867 sau utilizând formularul de contact de pe pagina noastră.